Gå til indhold

2023

Generalforsamlinger
                                                       
Lystfiskerforeningen Neptuns Generalforsamling onsdag den 18. januar 2023
Formandens beretning for 2022
Jeg kan ikke andet end at begynde denne beretning med at mindes vores mangeårige medlem Jørgen O. Rasmussen, som afgik ved døden den 14. august 2022. Han var kendt af alle som Jørgen O og var et værdsat medlem af Neptun siden 1969. Han var formand for klubben i 25 år og æresmedlem i såvel Neptun som Fiskeringen, hvor han også i mange år var et aktivt medlem af Fiskeringens repræsentantskab. Klubben skylder ham tak for det store arbejde, som han udførte for klubben i årtier. Ære være hans minde. Jeg vil bede jer mindes Jørgen O. ved 1 minuts stilhed.
2022 har igen været et vanskeligt år for klubben. Starten af året var stadig præget af Corona pandemien som bl.a. medførte udsættelse af generalforsamlingen som så igen blev udsat to gange pga. af sygdom i bestyrelsen. Og begrænsningerne i torskefiskeriet medførte naturligt nok en stærkt mindsket interesse for vores torsketure på Sundet.
Bestyrelsen har forsøgt sig med at arrangere alternativt fiskeri og som noget vi ikke har prøvet i mange år, havde vi en torsketur i Kattegat med Skjold fra Gilleleje og en makreltur med forfodring på Sundet, ligeledes med Skjold. Vores traditionelle sommertur med Fyrholm efter torsk blev ændret til en kombineret torske- og fladfisketur. I alt har vi i 2022 arrangeret 6 ture på Sundet, 1 kysttur ved Strandmøllekroen, 1 tur til Harasjömåla efter regnbueørreder og 1 tur til Lagan efter laks.
Kendetegnende for vores ture i 2022 har desværre været en betydelig nedgang i antallet af deltagere. Det er meget bekymrende og medfører at vi kun vil lægge os fast på langtids bookning af 3 ture på Sundet i 2023, nemlig sommerturen med Fyrholm, en makreltur og en fladfisketur. Vi har hidtil booket alle ture op til 1 år i forvejen men resterende ture vil fremover først blive fastlagt efter en forespørgsel blandt medlemmerne om interessen for den pågældende tur. I år vil Jan Wolf også undersøge interessen for kystture efter ørreder og en klubtur til en Put and Take sø. Klub­turene til Harasjömåla og Lagan bliver fastholdt.
Vi er selvfølgelig ikke den eneste klub som lider under de alvorlige indskrænkninger i torskefiskeriet i Øresund. Der er en tydelig nedgang i antallet af lystfiskere og turbådenes situation er alvorlig. De fleste sejler ikke længere på hverdage og 10 lystfiskere på en båd med en kapacitet på over 30 er mere normen end undtagelsen. Jeg frygter at flere både må opgive i løbet af 2023.
I 2022 har vi afholdt 4 bestyrelsesmøder hvor de sædvanlige emner som Økonomi, Klubture, Hjemmeside og Fiskeringen har været de mest aktuelle emner. Herudover har der være jævnlig telefonisk kontakt mellem bestyrelsens medlemmer.
Økonomien er god med en kassebeholdning på ca. 55.000 kr. Under punkt 4 vil Leif gennemgå regnskabet for 2022 og budgettet for indeværende år. Jeg vil dog allerede her nævne at Leif har haft godt styr på pengene og han har også varetaget diverse indrapporteringer til Kommunen.
Vi var ved årsskiftet 59 medlemmer. Sammenlignet med 2019 må vi konstatere en nedgang på 9 medlemmer pr. 31. december, hvilket er noget mere end foregående år.
I 2022 udkom Neptun Bladet med 2 numre. Når aktiviteterne er sparsomme, er der ikke nok at skrive om og portoen er også blevet uforholdsmæssig dyr. Jeg har hidtil stået for bladets indhold men af flere grunde kan jeg ikke fortsætte og med savnet af en afløser og de førnævnte årsager bliver vi desværre nødt til at indstille udgivelsen af bladet, i hvert fald til der kommer flere aktiviteter at skrive om og en ny redaktør melder sig på banen. Det er trist men tiderne forandrer sig jo. Det seneste Neptun Bladet var årgang 54. Medlemmerne opfordres til fortsat at sende artikler og billeder til bestyrelsen som så vil sørge for at de bliver optaget på hjemmesiden. Alle bladene siden starten kan i øvrigt ses på klubbens hjemmeside.
I april deltog Leif og jeg i ordinært Repræsentantskabsmøde i Fiskeringen. Kun 8 ud af 17 klubber var til stede og som repræsenterede 927 ud af total 1.348 klubmedlemmer. Ud af de 8 var 6 klubber repræsenteret i bestyrelsen. Det var et roligt møde uden store diskussioner. Kassereren gennemgik regnskabet for 2021, som viste et underskud på 64.000 kr. Regnskabet indeholdt en del periodeforskydninger, hovedsagelig på grund af at en del kontingenter var indbetalt i december 2020 og at en del lejeindtægter til husene for 2021 også var indbetalt i 2020. Fremover vil kontingenter for året først blive opkrævet i januar det pågældende år og lejen for husene vil blive indtægtsført når lejen indgår.
Husene gav i 2021 et overskud på ca. 84.000 kr. Der var ingen væsentlige spørgsmål til regnskab og balance for 2021 som begge blev enstemmigt godkendt.
Kassereren gennemgik derefter det reviderede budget for 2022 som viser et overskud på 74.000 kr. og han oplyste at der var justeret for en medlemsnedgang på 280 og at det indebar uændrede kontingentsatser. Han oplyste at der på dagen var 120 restanter og det blev vedtaget fremover at slette restanter den 1. maj, efter at de har fået opkrævning og rykkerskrivelse. Det blev foreslået og vedtaget at forhøje husleje til husene med 50 kr. pr. halvuge. Budgettet blev herefter taget til efterretning.
I oktober deltog Jacob og jeg i Fiskeringens efterårsmøde. 9 ud af 17 klubber var repræsenteret. Formanden oplyste at bestyrelsen mangler en sekretariatschef til bl.a. at tage sig af forespørgsler og almindelig administration og den mangler også en webmaster til at servicere hjemmesiden og medlemsprogram. Desuden mangler der en saltvandsinspektør, som har betydet at nogle saltvandsbåde har måttet tages ud af drift.
Kassereren orienterede om Fiskeringens likviditet og økonomi. Der var ingen ændringer siden repræsentantskabsmødet og der forventes fortsat et lille overskud for 2023.
Belægningen af husene er steget til 63% hvilket er det højeste de sidste 10 år. Laganhuset er bedst belagt med 85%, Oddenhuset med 66% mens Mørrumhuset ligger lavest med 39%. Der mangler huspassere til de svenske huse. Der blev fremlagt statistikker for udnyttelsen af saltvandsbådene. Bestyrelsen foreslår at nuværende faciliteter beholdes, hvilket der ikke var indsigelser imod.
Neptun har 1 båd i Bagsværd sø og 1 båd i Vedbæk Havn. De indgår i Fiskeringens bådfaciliteter og tilses og vedligeholdes af Fiskeringen. Desuden har vi 1 el-motor med diverse tilbehør. Frederiksdal jollen i Bagsværd Sø er i øjeblikket taget til Farum hvor den gennemgår en større renovering. Den vil i løbet af februar bringes tilbage til Bagsværd Sø, hvor den vil ligge sammen med en anden Frederiksdal jolle. Efter sigende er der ganske god udnyttelse af bådene i Bagsværd i vinterperioden. Båden passes af Lars ”frø” Nielsen. Kegnes båden i Vedbæk har for nyligt fået serviceret motoren og jeg har ikke hørt at der skulle være noget i vejen med båden ud over at begge både i Vedbæk har stået med megen vand under det seneste regnvejr. De skulle nu være tømt. Den passes Gert Hvarregaard.
Og det er så alt hvad jeg har at berette om 2022. Tak for opmærksomheden.
Tilbage til indhold