Gå til indhold

Drivtur med Teisten

Fangst rapporter > Fangst rapporter 2020
                                                                         Drivtur med Teisten
Lørdag 5/9 2020 var vi 10 personer som stævnede ud på Øresund med skibet TEISTEN fra Rungsted havn. Der var en let brise fra SW og nogle skyer i horisonten som måske kunne give en regnbyge på et tidspunkt. Kursen blev sat mod Sommerpladsen vest for øen Hven. Her var der nogen understrøm så de fleste startede med let grej i håbet om makrel.
Dem som også havde sildeforfang på havde det svært med at få kontakt med sildene som trykkede sig nede ved bunden. Der skulle lidt tungere pirke på for at komme ned men der kom da enkelte makrel og hvilling op. Enkelte torsk var i "børnestørrelse", så skipper flyttede flere gange uden den store succes.
Timerne gik og da der så blev meldt om makrel fra andre både vest på, satte TEISTEN kursen mod vest. Her blev vi undervejs overrasket af heftig regn med vindstød af stormstyrke. Alle blev vist lidt våde, men det viste sig da at være hurtigt overstået og vinden lagde sig.
Det betalte sig at flytte vest på for nu blev der landet flere makrel og torsk af en rimelig størrelse. Også flere hvilling og en enkelt lille knurhane landede i kurvene.
Da TEISTEN til slut satte kursen mod Rungsted havn skinnede solen atter helt sommerligt.
Den samlede fangst blev følgende:
Leif D. 1 torsk og ca. 60 sild.
Ib F. R. 1 hornfisk, 2 sild og 2 hvilling.
Jan Wolf 1 torsk på ca. 3 kg, 10 sild og 2 makreller.
Jens Østerby og company ca. 50 sild, 3 makreller, 3 torsk og 3 hvilling.
Michael (gæst) 1 knurhane og 2 makreller.
Jørgen O. 30 sild, 2 hvilling og 4 torsk med den største på ca. 2 kg
Alt i alt var det et meget alsidigt fiskeri med så mange forskellige arter.

Jørgen O.

Tilbage til indhold