Gå til indhold

Michael´s fladfisketur

Fangst rapporter > Fangst rapporter 2020
                                             FLADFISKERI PÅ EN TORSKETUR

Den 9. juni 2020 havde 3 drenge, som alle har haft samme type kræft, bestilt en aftentur med Øby efter flade. Men de ringede fra rederiet dagen før og sagde at turen blev aflyst fordi der ikke var tilstrækkelig tilmelding. Æv, Æv - nu havde vi jo netop købt børsteorm. Men de tilbød os en dagtur i stedet og forsikrede os om at vi godt kunne fiske efter flade på en dagtur efter torsk. Så det accepterede vi. Én hoppede dog fra, men vi to andre tog så på dagturen til samme pris som for aftenturen - vi sparede 50 kr. hver. Det var jo et OK bytte.
Vi kom i god tid og fik en god plads og vi gjorde klar til at fiske efter flade. På det første stop var jeg den første og eneste der fik fisk på krogen. Det var en pæn torsk som tog ormen, men jeg satte den ud igen. Næste stop fik jeg så en flad på men den smed jeg også ud. På tredie stop fik jeg så en skrubbe og en torsk som begge kom ned i kurven. På et tidspunkt sagde skipper at der stod mange torsk lige under båden og jeg kastede ud igen. På vej ned tog en flot torsk på 2,5 kg den ene orm og en torsk på 1,5 kg. den anden orm. Det var mega sjovt at fiske med let grej og så med et fladfisketackle, som jeg selv havde bundet under et tackle kursus som Henrik havde holdt nede i klubben.
Jeg blev ved med at fiske med orm og fik også en rødspætte og en skrubbe mere - nå ja, også en torsk mere. Der var ikke mange der fangede meget på båden. Sikkert fordi der næsten ingen strøm var. Min makker og jeg fiskede kun med børsteorm og han fangede også pænt. Skipper og bestmanden kom ned til os og drillede os med at det jo ikke var en fladfisketur. Du fisker jo med bundtackle. Ja, sagde jeg, men se, alle de fisk der ligger i min kurv er taget på bundtackle med børsteorm. Skipper grinede og hans hjælper ville så gerne prøve med nogle af vores superorme som jo havde givet fisk hele dagen, næsten da.
Solen skinnede hele dagen og vi havde en pragtfuld dag på Øresund med Øby, et skib som jeg aldrig har sejlet med før. Men jeg kan rigtigt godt lide skibet. Der er god plads og besætningen er mega flinke. Jeg fik så bådens første fisk, bådens største torsk og bådens eneste rødspætte.
Det er det man kalder en god fisketur.

Michael Bo Munck


Tilbage til indhold