Gå til indhold

Lagan tur med Formanden

Fangst rapporter > Fangst rapporter 2017
En fiskehistorie fra Lagan
Den 21. september havde Michael og jeg besluttet at forsøge lykken i Lagan, hvor der de seneste uger var fanget rigtig mange laks og også denne dag ville der blive lukket godt med vand ud fra kraft­værket.
Michael hentede mig kl. 03:45 og så gik det nordpå. Vi nåede færgen kl. 04:30 og var klar til at påbegynde fiskeriet på Gröningen kl. 06:00. Vejret var fint og vandet flød i rask tempo så for­ventningerne var store. Der skete bare ikke rigtig noget for enden af vore liner.
MEN pludselig fik jeg et gevaldigt hug og begyndte kampen med en stor laks. Det stod dog snart klart at den var fejlkroget og derfor måtte sættes ud igen når jeg fik den trukket ind til trappen, hvor vi lander fiskene. Det viste sig at den var fanget i rygfinnen og en emsig svensker skyndte sig at kappe linen lige over krogen. Surt show.
Fiskeriet fortsatte uden at nogen af os havde kontakt med flere fisk. MEN en halv time efter min kamp med den fejlkrogede laks fik min sidemand pludselig et tungt hug og han fightede et godt stykke tid med at få laksen ind til landingspladsen. Fisken opførte sig som om den var korrekt kroget, og rullede fisken flere gange da den blev nettet og derved hoppede krogen ud af munden. Den emsige svensker så imidlertid en flue i rygfinnen og konkluderede at den var fejlkroget. Krogen blev fjernet og fisken blev sat ud igen.
Først da min sidemand rensede nettet opdagede han at det slet ikke var hans krog som var blevet fjernet fra rygfinnen. Hans egen sad fast i nettet.
Konklusion: Det var ”min laks”, laksen havde været korrekt kroget, jeg fik min flue igen og min sidemand var rigtig sur i hovedet. Uafhængige vidner vurderede laksen til at veje mindst 10 kg. Surt show.
Godt trætte tog vi bilen hjemover kl. 18:00 men selvom vi ikke fangede fisk var det nu alligevel en god dag.
hl
Tilbage til indhold