Gå til indhold

Fisketur i Frankrig

Fangst rapporter > Fangst rapporter 2016

                                   Franske bækørreder

Igen i år har vi været i Frankrig på ferie og igen har jeg fisket med min kones fætter, Cédric. Vi var oppe i noget der hedder Fond de France, La Ferrièr. Den første dag tog Cédric og jeg op til søen ved La Ferriér ved 6-tiden for at fiske efter bækørreder og det gik ikke så godt for mig. Cédric lagde ud med 3 stk. før jeg fik en bækørred på og lige efter mistede en anden. Men Cédric var ikke færdig endnu; han tog 2 mere, alle taget på en Meps nr. 2. Vi stoppede ved 13-tiden og kørte ned til Allevard, hvor hans dejlige forældre havde lavet mad til os. Senere samme dag kørte jeg til Decathlon for at købe en ny fiskestang - en 9 fods fra 7 til 20 gram. Med hjul gav jeg kun 450 kr. på tilbud.
Dagen efter skulle Cédric på arbejde så, for at få revanche fra dagen før, kørte jeg derop alene med min nye stang og Meps nr. 2 Gul / Sort. Jeg startede kl. 6 med at fiske og lidt før kl. 8 fik jeg et ordentligt hug. Fisken trak godt i linen og jeg hoppede af glæde. Min nye stang og hjul fungerede perfekt. Jeg landede en bækørred på 40 cm/750 gr. så jeg var meget stolt.
2 dage efter tog Cédric, min kone og jeg op til en sø der ligger højere oppe. Det tog 45 min. med en 4 hjulstrækker og derefter en gåtur på 1,5 time (med mange pauser). Vi startede kl. 4 om morgenen og var oppe ved søen ved 6:30 tiden og der fik jeg 2 gode hug og landede 2 bækørreder, som man i Frankrig kalder for Vandfalds bækørreder. Efter frokost ved 12-tiden gik vi ned igen.
Jeg elsker at fiske i bjergene fordi der er så smukt og man ser en masse når man er der tidligt om morgenen. Endnu en god sommer med fisk på krogen.
Michael Bo Munck

Tilbage til indhold