Gå til indhold

Lagan 2020

Fangst rapporter > Fangst rapporter 2020
                                                                Klubtur til Lagan

Efter successen i 2019 med 6 laks / 30,9 kg. til 3 mand (plus 5 laks / 24,5 kg. på to endagsture) satsede vi på at der også i 2020 ville blive lukket tilstrækkeligt vand ud fra kraftværket i Laholm til at vi kunne få et fornuftigt fiskeri. Vi besluttede derfor allerede i januar at leje det sædvanlige hus nær Knäred i den sidste uge i september.
Og så kom Corona virusen. Vi havde allerede, ærgerligt nok, måtte annullere vor 4-dages tur til Harasjömåla i maj måned og pandemien kørte jo videre også ind i september. Overvejelserne var mange og en del valgte at sige fra til turen. Vi var kun 4 som vurderede at risikoen for smitte var minimal og med et hus hvor vi kunne sove i hvert sit rum og med kun udendørs fiskeri med god afstand, så valgte Henrik Mortensen, Leif Djurhuus, Michael Bo Munck og undertegnede at tage af sted.
Henrik og Leif tog så tidligt af sted at de kunne fiske om eftermiddagen lørdag 19/9. Der blev dog ikke lukket noget vand ud og fiskeriet var dårligt. De fangede da heller ikke nogen laks. Om søndagen (i øvrigt Laksens Dag) blev der lukket rimeligt med vand ud og Henrik, Leif og jeg fiskede hele dagen fra Grönningen uden dog at lande fisk. Michael stødte til os om aftenen og vi prøvede igen mandag med samme skuffende resultat. Begge dage blev der dog af andre landet laks på over 10 kg.! Tirsdag forsøgte vi os længere nede ad elven men endnu en gang uden resultat .
Onsdag skiftede vi igen plads og prøvede nær Rökeriet og her startede Henrik med at lande en hanlaks på 4,8 kg. Og Michael fangede en skalle på ca. 20 gr.!!! Torsdag fortsatte Henrik med at vise os hvordan man fanger laks. Han landede først en hun på 7,1 kg. og derefter en han på 7,9 kg. Og jeg snuppede lige en gedde på ca. 30 cm.!!! Fredag regnede det bravt og vi besluttede os for at tage hjem midt på eftermiddagen.
I lyset af ovennævnte noget magre fangstresultat bør det dog nævnes at vandudledningen var skuffende med kun mellem 50 cbm og 70 cbm/sek., og det er vort indtryk at der ikke var kommet lige så mange laks op mod kraftværket som sidste år på samme tid.
Den sociale side af turen var som sædvanlig helt i top. Dejlig mad forberedt af Leif, Henrik og Michael og mange timers hyggeligt samvær i huset.
I lighed med sidste år besluttede vi at tage et par endagsture til Lagan i perioden 1. til 14. oktober. Leif og Henrik tog en tur til Lagen den 5. men fangede ikke noget (Jan var deroppe samme dag og landede en laks på ca. 5 kg.). Undertegnede var på ferie i den uge men det var så meningen at vi alle skulle afsted en af dagene mellem 10. og 14. Men så kom corona pandemien i vejen og rejser til Halland blev frarådet af myndighederne – og så forsvandt den sidste chance for en 2020 laks for Michael, Leif og undertegnede. ØV
hl

Tilbage til indhold