Gå til indhold

Harasjömåla

Fangst rapporter > Fangst rapporter 2015

                                                                                  Storslåede Harasjömåla

Ved Neptuns 60 års jubilæum forærede Fiskeringen os et ophold i Fiskeringens hytte i Mörrum fra en torsdag til efterfølgende søndag. Denne gave blev indfriet fra den 7. til den 10. maj 2015 og hyttens kapacitet blev fuldt udnyttet af 10 Neptunere.
Alle fandt vej til Mørrum i løbet af torsdagen, som var præget mange byger. Nogle fiskede ved kysterne på vejen op, mens f.eks. Bent Roark, Dirch, Frank og Henning L kørte direkte til Harasjömåla, hvor de fiskede i Statsjön. Det lykkedes hverken kystfiskerne eller sø-fiskerne at få fisk på krogen, men alle var begejstrede over den storslåede natur såvel langs kysten som omkring søerne.
Vi samledes om aftenen i FR’s hytte i Mörrum, som ligger dejligt og er rigtig godt indrettet med 6 sovepladser i hovedhytten og 4 i annexet. Hyggeligt, med gode faciliteter begge steder. Aftens-maden stod på en asiatisk sammenkogt gryderet orkestreret af Henrik M.
Om fredagen var vejret rigtig fint. Vi havde 2 både på Mjöldrängen som vi skiftedes til at benytte. Bent, Jan, Henning ”Blik”, Michael, Bent-Ole og Andreas fangede hver en enkelt ørred mellem 2 og 3 kilo mens Henrik M tegnede sig for 4 ørreder, hvoraf den største på 3,2 kg. Igen kredit for den pragtfulde natur.
Michael stod for aftensmaden, men den kom virkelig til at byde på udfordringer. Vi skulle have haft flæskesteg, men ovnen virkede ikke . Vi prøvede at finde årsagen og ringede sågar til husudvalget for hjælp, men ham der passer huset var på ferie i Norge og kunne ikke kontaktes. Det viste sig senere, har vi fået fortalt, at en af hovedsikringerne var sprunget, og vi var ikke opmærksomme på at hovedsikringerne befinder sig i annexet! Nå, gode råd var dyre, men i en snæver vending blev flæskestegen omdannet til koteletter og stegt på grillen. Streg i regningen, men alle gik mætte i seng, godt hjulpet på vej af Irish Coffee, mesterligt brygget af Jens-Ole.
Lørdagen startede med fælles morgenmad kl. 06.30. Efter morgenmaden smurte vi madpakker, pakkede vores fiskegrej og tog afsted til Harasjömåla Fiskecamp. Michael og Henning L skulle hjem denne dag og meldte sig derfor frivilligt til opvasketjansen, så vi andre kunne komme tidligere afsted.
Bent-Ole, Andreas, Frank og Bent tog til Stasjön, hvor vi havde booket robåde. Bent-Ole og Andreas roede hele formiddagen uden at fange noget, hvorefter de kørte rundt til andre søer i området, for at tjekke mulighederne for at fange fisk. Sidst på dagen købte Andreas levende orme i grejshoppen og det lykkedes ham at fange en skalle på ca. 150 gram med en længde på 15 - 20 cm.! Godt gået!! Den blev skånsomt sat tilbage til friheden. Bent-Ole fangede ikke noget.
Frank og Bent blev i Stasjöen hele dagen og det lykkedes Frank, at fange fire ørreder - tre på 800 gram og én på 950 gram. Bent fangede to - én på 650 gram og én på et kilo.
Henning og Jan fiskede fra båd i Lilla Kroksjöen, men fangede ikke noget.
Henrik og Dirch fiskede sammen.  Det lykkedes dem begge, at fange en ørred - Dirch fangede én på 850 gram og Henrik fangede én på 800 gram.
Vi var alle hjemme i huset i god tid, da Dirch skulle lave oksehaler. Desværre drillede komfuret også denne dag, så vi blev så sent færdige med maden, at Frank og Henrik blev nødt til at tage hjem før aftensmaden. Der blev dog ristet nogle boller, så de ikke skulle køre hjem på tom mave.
Endelig blev maden færdig, det smagte pragtfuldt. Alle omkring bordet tog godt for sig af maden. Andreas spiste mest (4 portioner), men han kan jo også tåle at tage lidt på.
Efter maden kørte Bent hjem. De sidste tilbageværende blev så enige om, at vi hellere måtte tømme whiskyflasken, så kaffen blev igen lavet om til Irish Coffee. Vi prøvede også at tømme vores øl¬lager men uden held, selvom det blev sent inden vi kom i seng.
Om søndagen var det kun Jan og Henning der var klar til morgenmad kl. 06.00. De tre andre skulle ”lige sove lidt længere”. Vejret var tåget med regn, så under morgenmaden blev vi alle enige om, at der ikke var nogen af os, der ville fiske den dag (vi havde dagen før fået at vide, at grunden til at fiskene ikke var bidelystne, var vejrændringen med ændring i lufttrykket til følge).

Tilbage til indhold