Gå til indhold

Nybegynder på torsketur

Fangst rapporter > Fangst rapporter 2020
                                                                   Michaels torsketur med kone og venner
Jeg har i mange år spurgt min kære kone om hun ikke ville med ud at fiske og hun har altid sagt nej tak; lige indtil en dag hun sagde ja på betingelse af, at min gode ven Arne og hans kæreste Phan også skulle med. Det fik jeg så arrangeret. Så jeg bestilte en aftentur efter torsk på Fyrholm.
Onsdag den 15/7 kl. 18 sejlede vi ud fra Nordhavnen. Vi var kommet i god tid, som jeg altid plejer, så vi fik nogle gode pladser, syntes vi selv. Pigerne blev placeret på pirkesiden og Arne samt jeg tog kastesiden. Jeg havde til lejlig-heden lige købt en ny stang, en Never Crack WTF. Super god stang.
Det tog skipper 45 minutter at nå ud til det første stop. Og så hjalp vi selvfølgelig pigerne i gang. Phan fik ved sit første forsøg med en fiskestang i hånden hele 3 makreller og fru Munck 1 enkelt. Så kunne jeg gå i gang med at fiske men jeg fik kun nogle små torsk som jeg smed ud igen. Ved 3. stop fik jeg et par pæne torsk men lige pludselig råber min kone: ”hjælp jeg har fisk på og den er stor”. Jeg råber tilbage at jeg er på vej men så fik jeg selv fisk på og måtte først have den indenbords. Jeg når dog ikke over til hende før den gode skipper er hos hende for at hjælpe. Det var supergodt og hun landede en stor torsk på 2,5 kg. Hun var ikke til at skyde igennem og Phan var lige så glad selv om det ikke var hendes fisk. De to piger havde en fest ovre på pirke siden.
Et par stop efter var den igen gal hos min kone. Hun havde en stor torsk på men line knækkede inden jeg nåede over til hende. Det var lidt øv, men hun kæmpede videre uden dog at få flere fisk på. Begge pigerne klarede deres første torsketur flot, selv med et ordentligt skybrud undervejs. Vi havde regntøj med, men det regnede så meget, at vi alle blev mere eller mindre våde alligevel. Men pigerne fiskede bare videre. Så nu har Arne og jeg et par søde fiskepiger vi kan tage med ud at fiske. Jeg fik 6 torsk, den største på 2 kg. Arne fik kun en enkelt torsk men havde alligevel, som os andre, en dejlig dag. Kl. 21:15 sejlede vi ind igen og så var det hjem og rense fisk efter en super aften på Sundet.
Tak for en dejlig tur, Fyrholm.
Michael Bo Munck

Tilbage til indhold