Gå til indhold

Fisketur i Frankrig

Fangst rapporter > Fangst rapporter 2014

FFF (fin fisketur i Frankrig)

I sommer var jeg på ferie med min familie og besøgte svigerfamilien i deres sommerhus i Poncharra, som ligger ca. 30 minutters kørsel fra Grenoble.
Min kones fætter, Cedric, spurgte, om jeg havde lyst til at fiske med ham i en sø højt oppe i bjergene ved noget som hedder Sept Laux. Søen hedder Font de France og ligger ved siden af hovedvejen til Sept Laux. Man kan fiske rundt om det meste af søen. I den ene ende er der et vandfald, hvor gletsjer vandet løber ud i søen og i den anden ende en dæmning med åbning for passage af ørrederne. Det koster EUR 30 for en uges fiskeri.
Cedric kom og hentede mig den første dag kl. 7 og fremme ved søen viste han mig den plads som alle i familien plejer at fiske fra. Nok fordi de kan parkere lige ved siden af 
Som mange i klubben nok ved, er jeg ikke typen som kan sidde stille ret længe ad gangen, så efter nogen tid sagde jeg til Cedric at jeg ville prøve lidt længere oppe. Så jeg fulgte skråningen, fandt en god plads og efter ca. 15 minutter fik jeg min første flotte bækørred på 500 gr. Den kæmpede godt og med mit lette grej var det super sjovt. Lidt efter kunne jeg hale endnu en bækørred af samme størrelse på land. Cedric sagde at det var rigtig flot at fange 2 bækørreder på samme dag.  Det var familien øjensynlig ikke vant til – og stolt var jeg.
Vi tog op til søen to gange mere; sidste gang lige inden vi skulle hjem. Jeg kørte hjemmefra kl. 6 om morgenen og begyndte at fiske en halv times tid senere. Der gik ikke lang tid før jeg havde den første ørred på krogen. Det var dog en af dem som måtte ud igen, da den ikke holdt målet. Jeg fiskede videre og gik tilbage mod pladsen, hvor jeg startede nogle dage tidligere. På vejen fangede jeg ikke mindre end 4 ørreder, alle sammen flotte fisk på 300-400 gr. Cedric kom så op til mig fordi han ikke fangede noget og nu gik krigen ind på at fange mindst det samme som mig. Og han vandt med en enkelt ørred da vi pakke de sammen.
Cedric ville gerne med til Danmark og prøve vort fiskeri, som jeg havde fortalt ham så meget om. Og så fik jeg min revanche. Vi var med en turbåd på Øresund, og der slog jeg ham med flere længder. Tilsammen fangede vi 45 kg. torsk. Cedric var imponeret og sagde at vi skal være meget glade for at have sådan et fiskevand lige uden for døren. Og når solen skinner er der ikke noget smukkere. Og det kan jeg jo kun give ham ret i.
Men jeg skal nu alligevel tilbage til den sø i Frankrig næste år.

Således skrevet af lystfisker Michael Bo Munck.

Tilbage til indhold